پروپوزال، سمینار، پایان نامه و مقاله در طرح استاد راهنما

فهرست مطالب این نوشته

۱. مقدمه

۲. پروپوزال

۳. سمینار

۴. پایان نامه

۵. مقاله

۶. طرح استاد راهنما

۷. منبع

طرح استادراهنمای هوش مصنوعی
Instagram
LinkedIn
Telegram
Telegram
Telegram
Telegram
YouTube

در این نوشته قصد داریم در ابتدا توضیح دهیم که پروپوزال، سمینار، پایان نامه و مقاله چیست و در انتها بپردازیم به اینکه موارد توضیح داده شده، در طرح استاد راهنما مرکز هوش مصنوعی ایران به چه صورت است.

پروپوزال یک طرح اولیه تحقیقاتی است که طرح پیشنهادی برای انجام یک پروژه را شامل می‌شود. در واقع، پروپوزال همان “پیشنهاد پژوهشی” است و رکن اصلی هر پژوهش است. پژوهشگر در پروپوزال مسیر و اهداف تحقیق خود را مشخص می‌کند.

در حقیقت انتخاب رسمی موضوع تِز (پایان نامه) با پروپوزال انجام می شود و معمولا پروپوزال فایلی است در حد ۲ صفحه که کلیت کار را معلوم می کند.

برای نگارش یک پروپوزال، مراحل زیر را در نظر بگیرید:

  1. عنوان تحقیق: پروپوزال باید عنوان تحقیق را به طور شفاف توضیح دهد. این عنوان باید محتوای پایان‌نامه‌تان را مشخص کند.
  2. چرایی انتخاب عنوان: باید بگویید چرا عنوان پیشنهادی‌تان تازه، نوظهور و مهم است. باید مشخص شود که تحقیق چه ارزشی دارد؟
  3. روش‌شناسی: در مرحله پروپوزال‌نویسی، باید روش‌شناسی تحقیق و تصمیم‌گیری در مورد طراحی اصلی را شرح دهید. مثلاً:
    • چگونه تحقیق را انجام خواهید داد؟
    • آیا طراحی تحقیق مناسب عنوان شما است؟
    • آیا برنامه‌تان قابل اجرا است؟
    • رویکردتان کمی است یا کیفی؟
    • چگونه داده‌های‌تان را جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل می‌کنید؟

پروپوزال‌نویسی اصول مختص به خودش را دارد که با رعایت این اصول، پروپوزال پذیرفته خواهد شد.

در سمینار به تحقیق در مورد یک موضوع خاص می‌پردازند و دانشجو نتایج تحقیقات خود را به صورت یک مقاله علمی منتشر می‌کند و در جلسه‌ای با حضور اساتید و سایر دانشجویان، نتایج تحقیقات خود را ارائه می‌دهد. در این جلسه، معمولاً بحث گروهی و پرسش و پاسخ نیز انجام می‌شود.

برای ارائه سمینار، می‌توانید از مراحل زیر پیروی کنید:

  1. قالب سمینار: قبل از هر کاری، با برگزارکنندگان سمینار دربارهٔ فرمت برگزاری جلسه صحبت کنید. ممکن است برگزارکنندگان تمایل داشته باشند شما را به تمرکز بر تحقیقات دعوت کنند یا از شما خواسته شود تا از فعالیت‌های تعاملی با مخاطبان استفاده کنید.
  2. شناخت مخاطبان: قبل از ارائه سمینار، تحقیق کنید و اطلاعات خود را در سطح اطلاعات و علاقه‌های مخاطبان تنظیم کنید. اگر مخاطبان از هم رشته‌ای‌های خودتان نیستند، از برگزارکنندهٔ مراسم درخواست کنید تا اطلاعاتی در مورد پیش‌زمینهٔ ذهنی احتمالی شنوندگان در اختیارتان قرار دهد.
  3. تمرین و آمادگی: تمرین و آمادگی به شما کمک می‌کند اعتماد به نفس بیشتری در ارائه سمینار داشته باشید. می‌توانید با شرکت‌کنندگان صحبت کنید و از اطلاعات قبلی خود برای بهتر انتقال دادن مطالب استفاده کنید.
پایان‌نامه یا رساله یا تِز نوشتاری است که دانشجویان در موضوعی خاص، مربوط به رشتهٔ تحصیلی خود، برای دریافت مدرک تحصیلی می‌نویسند. در پایان‌نامه، دانشجو موضوع یا سؤالی را بررسی کرده و از راه تجزیه و تحلیل، تجارب عملی یا آزمایشی به آن پاسخ می‌دهد. در حقیقت، پایان‌نامه شامل استدلال موضوعی، ارائهٔ پژوهشی تجربی، حاصل کارآموزی یا عصاره‌ای از درس‌های آموخته‌شده در دوران تحصیلی دانشجوست که با راهنمایی استادان نگارش و تدوین می‌شود.

پایان‌نامه با عنوان و محتوای تکراری در هیچ سیستم آموزشی و در هیچ مقطع تحصیلی‌ای تعریف نشده‌است و همهٔ دانشجویان موظف به نگارش پایان‌نامه با موضوع و محتوای جدید هستند. اغلب پایان‌نامه‌های دوره کارشناسی به صورت نوشتاری حاصل از گردآوری تحقیقات دیگر می‌باشد. در حالی که پایان‌نامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری لزوماً باید موضوع جدیدی را مورد هدف قرار دهد. در بسیاری از متون، از کلمهٔ “پایان‌نامه” برای نوشتار پایان دورهٔ کارشناسی یا کارشناسی ارشد و از کلمهٔ “تز” یا “رساله” برای نوشتار پایان دورهٔ دکتری استفاده می‌شود. تفاوت “تز” و “رسالهٔ دکتری” با پایان‌نامهٔ دورهٔ کارشناسی یا کارشناسی ارشد، جدید بودن و نوآوری پژوهش‌های انجام‌شده و همچنین حجم بیشتر این تحقیقات در دورهٔ دکتری است. به عبارت دیگر، پایان‌نامه دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد گاهی می‌تواند ارائه نتایج پژوهشی توسعه‌گونه در مطالعات و تحقیقات پیشین باشد، اما “تز” یا “رساله” لزوماً باید نتایج حاصل از پژوهش ایده‌ای نوین یا ارائه راه حلی تازه باشد.

مقاله علمی یا مقاله پژوهشی یک نوشته علمی است که با اهداف مختلف در زمینه‌های گوناگون علمی، ادبی، سیاسی، اجتماعی و… نوشته و چاپ می‌شود. در این مقالات، نویسنده با استفاده از روش‌های علمی مطالعات خود را به شیوه بیطرفانه و بدون سوگیری ارائه می‌کند. مقاله اصولا شامل چکیده، بدنه و نتیجه گیری و منابع است. نوشتن مقاله برای برخی از دانشجویان یک کار سخت و گاهی ترسناک به نظر می رسد چرا که نوشتن مقاله یک پروژه بزرگ است که برای تکمیل، با تقسیم بندی این مراحل به راحتی می توان آن ها را مدیریت کرده و مقاله نویسی را ساده تر کرد.

برای نوشتن مقاله اصولا باید ابتدا موضوع مقاله را تعیین کرده و با توجه به موضوع مقاله باید بیشتر بر روی اطلاعات مورد نیاز بپردازد. سپس با استفاده از این اطلاعات باید بخش چکیده، بدنه و نتیجه گیری و منابع را بنویسید. در نهایت مقاله را با بررسی و تصحیح باید تکمیل کرد.

همیشه کیفیت و نحوه انجام سمینار، پروپوزال، مقاله و پایان نامه از جمله دغدغه های دانشجویان بوده و هست. با شرکت در طرح استاد راهنما مرکز هوش مصنوعی از این چالش می توانید به راحتی عبور کنید.

دراین طرح دانشجویان طبق یک زمانبندی و شیوه مخصوصی، قادر به انجام پژوهش های خود از جمله سمینار ، مقاله ها و پایان نامه در موضوع انتخابی خواهند شد. برای هر دانشجو فرآیند ویژه و خاص با توجه به شرایط و موقعیت دانشجو در نظر گرفته شده و مسیری اختصاصی برای رسیدن به هدف درنظر گرفته شده، به دانشجویان داده خواهد شد.

این طرح شامل تمام رشته ها و گرایش ها و همچنین علاقه مندان از هر رشته ای که قصد ورود به این حوزه و کسب رزومه بهتر دارند می شود. افرادی که در زمینه های مربوط به هوش مصنوعی ، یادگیری ماشین ، یادگیری عمیق ، پردازش تصویر ، پایتون و… قصد فعالیت دارند می توانند از این طرح استفاده کنند. رشته های برق و کامپیوتر بیشترین تقاضا برای شرکت در این طرح را دارند.

ابتدای شروع دوره کارشناسی ارشد و قبل از انتخاب موضوع سمینار، بهترین زمان جهت ورود به این طرح بوده ولی ثبت نام زودتر هیچ ممانعتی نداشته و افرادی که زودتر از دوران کارشناسی ارشد وارد این طرح می شوند ، زمان بیشتری جهت تسلط کامل تر بر پژوهش های خود خواهند داشت.

شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه طرح استاد راهنما و همچنین جهت مشاهده نتایج کار شرکت کنندگان در این طرح، به این لینک مراجعه نمایید.

درصورتی که بازخوردی برای این نوشته دارید، در قسمت نظرات وارد نمایید. همواره در حال به روز رسانی در جهت بهبود و پیشرفت هستیم.

, , ,

لطفا این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
بررسی بیشتر طرح تخصص اپلای کار (تاکار)
نوشتهٔ بعدی
کارآموزی در مرکز هوش مصنوعی و یادگیری عمیق ایران

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست